Tipus d'enllaç

Els àtoms, les molècules i els ions s'uneixen mitjançant enllaços químics per formar estructures més estables. Hi ha una relació entre la classe d'espècies químiques que s'enllacen i el tipus d'estructures que originen.

Font: eapablogiraldo.blogspot.com

  • Els àtoms dels elements no metàl·lics s'uneixen per formar molècules, que generalment són agrupacions discretess d'uns quants àtoms. La unió d'aquests àtoms es denomina enllaç covalent.
  • Les molècules en l'interval de temperatures en què les substàncies són sòlides, s'agrupen d'una manera ordenada i formen estructures multimoleculars (cristalls moleculars). Les forces d'atracció que mantenen unides les molècules es diuen forces intermoleculars.

  • Alguns àtoms com el carboni i el silici es poden enllaçar de manera ininterrompuda i formar xarxes o estructures gegants covalents que donen lloc a cristalls covalents molt durs amb elevats punts de fusió, com el diamant.

Font: Wikipèdia

Font: quimica.laguia2000.com 















    Font: pinterest.com
  • Els àtoms dels elements metàl·lics s'uneixen entre si per enllaç metàl·lic i formen estructures gegants metàl·liques(cristalls metàl·lics). Els electrons de valència dels àtoms es mouen per tot el cristall entre ions positius formats pel nucli i la resta d'electrons. La majoria d'aquestes estructures són sòlids a temperatura ambient, conductors del corrent elèctric, dúctils i mal·leables.





    Font: experimentoscientificos.
  • Els ions positius i negatius s'uneixen mitjançant enllaç iònic a causa de forces electrostàtiques i formen estructures gegants iòniques (cristalls iònics). Aquests cristalls tenen temperatura de fusió elevada, per tant són sòlids a temperatura ambient i, en general, fràgils.





No hay comentarios:

Publicar un comentario