RESURSOS TICS

A continuació teniu un tauler creat amb Symbaloo amb eines i recursos especialment dissenyats per assimilar els continguts de Física i Química i aprofitar les possibilitats que ofereixen les TIC, com animacions, interactius, experiments etc.



  • Recursos didàctics TIC per a l'aprenentatge de la unitat didàctica

  1.  Web 2.0 Calc. Calculadora científica en línia per realitzar operacions complexes i resoldre problemes.
  2. Conversor d'unitats. Conversors en línia de diferents tipus d'unitats, per assimilar i practicar les equivalències entre les mesures.
  3. Educaweb. Web dedicada al món de la formació, amb informació interessant tant per a centres educatius com per als estudiants i les seves famílies.
  4. Mestre a casa. Pàgina de la Conselleria d'Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana on hi trobareu molts recursos educatius.
  5.  Clickmica. Web de la Fundació Andalusa per a la Divulgació de la Innovació i el Coneixement, amb dades curioses, preguntes i respostes sobre la química. Inclou una secció de multimèdia i una altra de recursos amb jocs, unitats didàctiques i activitats, molt interessants.
  6. FisQuiWEb. Espai web amb multitud de recursos útils, inclosos apunts, materials en línia, minivídeos, laboratoris i documentació.
  7. QuantumFracture. Canal de YouTube amb vídeos curts en què s'expliquen de manera informal conceptes, lleis o fenòmens relacionats amb la Física.
  8.  Educatube Física i Química. Selecció de vídeos educatius sobre tot tipus de temes, amb explicacions, demostracions, curiositats o documentals relacionats.
  9. Presentaciones de Google. Amb aquesta eina pots crear les teves presentacions, modificar-les, col·laborar-hi en equip i ensenyar-les a qualsevol lloc. I, a més, és gratis.
  10. Twiter.  és un servei de microblogging que permet als seus usuaris d'enviar i llegir missatges de text d'una llargada màxima de 280 caràcters anomenats tuits o piulades.

  • Recursos didàctics TIC per a l'aprenentatge de la matèria

  1.  Ptable. Taula periòdica interactiva que permet conèixer les propietats de cada element amb un simple clic. Aquesta altra versió també és molt útil i inclou algunes activitats per a comprovar si es domina la taula periòdica i els seus elements.
  2. Orbital atòmic. Enllaç a la pàgina de Wikipedia on podreu trobar més informació i també més imatges dels orbitals atòmics.
  3. Enllaç químic. Enllaç a la pàgina de Wikipedia on podreu ampliar els coneixements que es veuen en aquesta unitat sobre l'enllaç químic.
  4. Aprén la Taula. Vídeo de youtube molt entretingut per aprendre la taula periòdica amb trucs i regles mnemotècniques.
  5. Apps de Física. Col·lecció de senzills applets que recreen diferents processos o situacions físiques en les quals poden modificar-se variables per observar els canvis i evolucions que generen.
  6. Projecte Newton. Espai web coordinat per l'Institut Nacional de Tecnologies Educatives i de Formació del Professorat (Intef) en el qual es recopilen recursos educatius per a la matèria de Física i Química. Té una secció de jocs amb més de 200 propostes lúdiques i didàctiques.
  7. Phet. Simulacions interactives per a diverses àrees de Ciències, entre elles Física i Química, que poden utilitzar-se en línia o descarregar-se. Permeten comprovar de forma pràctica i virtual conceptes, processos o comportaments dels materials, les forces o l'energia. A més, s'inclouen idees d'ús a classe d'aquestes simulacions per als docents.
  8. CERNland. Parc temàtic virtual del CERN disponible en diversos idiomes i dissenyat per apropar els nens a l'accelerador de partícules i descobrir les claus de la Física a través de jocs, recursos multimèdia i informació divulgativa.
  9. Educaplay. Activitats educatives amb jocs relacionats amb les valencies, els elements, formulació i l'enllaç químic.
  10. Jmol. Senzilla aplicació de Java que et permet crear els teus propis models moleculars interactius en tres dimensions. Té una extensió, JSmol, que no necessita Java. En aquest web hi ha informació sobre com utilitzar aquest programari i es recopilen alguns models manipulable.

No hay comentarios:

Publicar un comentario